Huidverbetering Leeuwarden

 

Huidanalyse: Cellics HuidEcho en Observe 520

Hyperpigmentatie: Cosmelan / VenusVersa IPL 

Huidverjonging: Venus Versa MP2 / plasma / MicroNeedling

Couperose / Rosacea: VenusVersa IPL 

Huidverbetering Leeuwarden | Schoonheidssalon Leeuwarden | Schoonheidsspecialiste Leeuwarden

Huidverbetering Leeuwarden

Onze gespecialiseerde huidbehandelingen, bestaan uit meerdere behandelingen: Microneedling, om actieve ingrediënten gericht de huid binnen te sluizen en om hiernaast de aanmaak van collageen en elastin te stimuleren. Plasma huidverstrakking, om oneffenheden te verwijderen en de huid te verstrakken. Cosmelan advanced DermaPeelings van MesoEstetic. Venus Versa IPL en MP2 huidverjonging dmv het verstrakken van de huid of het verwijderen van hyperpigmentatie of vasculaire huidproblemen zoals rosacea of couperose. Afhankelijk van de huid en het probleem kunnen de behandelingen apart of samen worden ingezet. Met een gespecialiseerde huidbehandeling ga je een stap verder dan de basis gezichtsbehandelingen, we helpen de natuur een beetje.

VenusVersa IntensePulseLight 

Teveel in de zon is nooit gezond voor de huid: een overdosis aan Uv-straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. De cellen die pigment aanmaken worden hierdoor verstoort waardoor er ophopingen van pigment ontstaan: dit resulteert in donkere vlekken op de huid. Zonneschade wordt in de huid ‘opgeslagen’ wat op latere leeftijd kan duiden op huidveroudering en huidproblemen.

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine genoemd. Deze zijn zichtbaar op de huid door de donkere verkleuringen die ook wel pigmentvlekken of levervlekken worden genoemd. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld kunnen de pigmentcellen in de war raken waardoor zij teveel melanine produceren of zorgen voor een disbalans.

Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentvlekken. Huidveroudering en pigmentvlekken gaan vaak hand-in-hand als we bijvoorbeeld over huid-verbetering spreken.

Bij Pure Indulgence beauty studio beschikken wij over een variatie van technieken en behandelingen zodat we maatwerk kunnen leveren om het pigment aan te pakken. Na het zien van het pigment en/of de bloedvaten tijdens het consult en de huidecho bekijken wij welke technieken en/of behandelingen het meest passend is/zijn voor de gerichte aanpak hiervan. Dit kan een behandeling / traject zijn met de Cosmelan Peeling, microneedling, of behandelingen met de VenusVersa IPL. Afhankelijk van het soort pigment en overige wensen waar je nog meer aan zou willen werken, stellen wij een op maat behandeling samen.

De lichtstraal van de VenusVersa dringt door de huid tot in het huidpigment en de bloedvaten, waar de energie omgezet wordt in warmte. Deze warmte doet vlekken afschilferen en de bloedvaten verdwijnen. Voor een optimaal resultaat worden meerdere( 4 à 6 behandelingen) gepland met telkens drie tot vier weken pauze. Daar de huid niet gebruind mag zijn voor en tijdens de kuur is het best deze behandeling te starten in de herfst.
Deze behandeling kent weinig of geen downtime(herstel).

Omwille van veiligheidsredenen kan het echter zijn dat u geen geschikte kandidaat bent:

Zwangerschap / borstvoeding
Huidkanker
Ziekten die door het licht gestimuleerd worden ( b.v. Lupus, epilepsie)
Recidiverende herpesinfecties.
Slecht gecontroleerde endocriene ziekten ( vb ontregelde diabetes)
Actieve huidziekten ( infecties, psoriasis,…)
Facelift binnen de 3 maanden
Tattoo of permanente make-up in het te behandelen gebied.
Bepaalde medicatie
Zongebruinde huid

De huid mag niet zongebruind zijn, ook het gebruik van zelfbruiners is uit den boze. Producten die de huid irriteren (vitamine A derivaten, fruitzuren) moeten een drietal dagen voor de behandeling gestopt worden.

De huid kan tijdelijk wat rood zien, ouderdomsvlekjes zullen progressief donkerder worden om vervolgens meestal binnen een week af te schilferen. Soms kan de huid een aantal dagen wat gezwollen zijn (voornamelijk bij mensen die veel rode bloedvaatjes hebben die behandeld moeten worden); Ijs en een antihistaminicum kunnen hier verlichting brengen. Make-up mag na 48 uur terug aangebracht worden (wij raden altijd minerale makeup aan, Youngblood mineral makeup is bij ons in te salon te verkrijgen). 

De belangrijkste maatregel is dat de huid voor, tijdens en tot 2 weken na de behandeling voldoende beschermt wordt tegen UV licht (zonlicht en zonnebank). Extreme warmte of huid irriterende behandelingen worden best gedurende een paar dagen vermeden worden.

 

Cosmelan Leeuwarden, pigment behandeling

COSMELAN

PROFESSIONELE BEHANDELING VOOR DE CORRECTIE VAN HYPERPIGMENTATIE

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Deze factoren kunnen o.a. zijn: een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

Cosmelan® is een depigmenterende methode met een intensief correctief effect dat de overproductie van melanine in de melanocyten reguleert en het verschijnen van nieuwe donkere vlekken remt en bestrijdt. 

Het heeft een dubbele, corrigerende en controlerende actie waardoor resultaten op korte en lange termijn worden behaald door hyperpigmentatie onder controle te houden. U krijgt hierdoor opnieuw een pigmentvrije, gezonde en heldere huid. 

Cosmelan is al meer dan 30 jaar dé behandeling bij uitstek bij hyperpigmentatie en is het favoriete product van de meest prestigieuze huidtherapeuten, artsen, huidverbeteringsinstituten en dermatologen wereldwijd.  Cosmelan is de  enige behandeling wereldwijd waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken.

DE BEHANDELING

24 uur voor de behandeling brengt u thuis een Glycolic + E + F aan, dit is om de huidvernieuwing te versnellen en om onvolkomenheden die zichtbaar zijn op het huidoppervlak (rimpels, vlekken, poriën, doffe huid, ongelijkmatige textuur, enz.) te verminderen.

Op de dag van de behandeling brengen wij het Cosmelan masker aan, na 8 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker. Houdt hier rekening mee door de rest van de dag geen afspraken en/of bezigheden in te plannen. (Denk aan uw vervoer, auto ipv openbaar vervoer of fiets)

Gecombineerd met de thuisproducten wordt er gezorgd voor het optimale resultaat. Na het verwijderen van het masker is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 48 uur na de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u gedurende 48 uur gebruikt een voedende, vochtinbrengende crème (Melan Recovery) en eventueel, op ons advies, een masker.

Na deze 48 uur krijgt u een bel afspraak voor controle. Hierna begint u met de andere producten zoals de Cosmelan 2 crème. Hiervoor krijgt u uitgebreide instructies en bovenstaande producten zitten 1malig bij de prijs van de behandeling in. (Cosmelan 2, Melan Recovery en Melan 130 zonbescherming)

Twee weken na de behandeling komt u langs voor een korte behandeling waarbij wij een nog een (milde) peeling en huidherstellend masker aanbrengen, dit is meteen een check up om te zien of de huid goed is hersteld na de behandeling.

Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, tot 4 weken na de behandeling zult u de grootste verandering zien, dankzij de cosmelan 2 zal dit hierna nog meer verbeteren en onder controle worden gehouden. Het is van belang deze minstens 6 maanden na de behandeling te gebruiken.